TEAMSPORT

Afdelingsdressuur (Viertal en Zestal)

Afdelingsdressuur wil zeggen dat je een dressuurproef in een vier- of zestal rijdt, dus in een team.
Vier- en zestallen moeten worden samengesteld uit leden afkomstig van dezelfde vereniging, dezelfde kring of dezelfde regio (tenzij anders is vermeld in het vraagprogramma van de betreffende wedstrijd). Afdelingsdressuur is  ook onderdeel van de outdoor kampioenschappen in de regio en de beste teams in de klasse L t/m ZZ mogen aan start komen op de Hippiade.

Teamdressuur

In de discipline teamdressuur rijden 4 combinaties samen een Kür op Muziek. Teamdressuur is  ook onderdeel van de outdoor kampioenschappen in de regio en de beste teams in de klasse M t/m ZZ mogen aan start komen op de Hippiade.
In het indoorseizoen worden ook competitiewedstrijden teamdressuur klasse L t/m ZZ georganiseerd voor deelname aan The Dutch Masters – Indoor Brabant en wordt er een Brabants Kampioenschap teamdressuur georganiseerd.

Verenigingskampioenschap pony’s en/of paarden

Het verenigingskampioenschap (outdoor) bestaat uit het rijden van een individuele dressuurproef, door vier combinaties en het afleggen van een springparcours door vier combinaties. Alle combinaties dienen lid te zijn van dezelfde verening.  Alle resultaten van deze 8 combinaties worden meegeteld voor de einduitslag. Dit kampioenschap is onderdeel de outdoor kampioenschappen in de regio en het beste team van zowel de pony’s als paarden mag deelnemen aan de Hippiade

Teamkampioenschap pony’s 

De regio Noord Brabant organiseert in het indoorseizoen een teamkampioenschap pony’s.
Hierbij kan een team bestaan uit minimaal 4 en maximaal 7 combinaties. 4 combinaties rijden een viertal proef, 2 combinaties een individuele dressuurproef en 2 combinaties een springparcours. De resultaten van de verschillende onderdelen worden opgeteld en het team met het hoogste aantal punten wordt kampioen. Het team mag samengesteld worden uit leden van meerdere verenigingen.
Het complete reglement voor dit kampioenschap pony’s staat elders op deze pagina

Documenten

> Teamkampioenschap pony’s