In het outdoor seizoen 2022 gaan we regionaal selecteren voor de Brabantse Kampioenschappen.
Door de hele regio worden selectiewedstrijden voor dressuur en springen pony’s en paarden georganiseerd en elke deelnemer kan zelf bepalen aan welke wedstrijden hij/zij deel gaat nemen. Kijk hier voor de wedstrijdkalender van de regio Noord Brabant met daarin aparte tabbladen voor de selectiewedstrijden in de verschillende disciplines.
Op een apart tabblad staat ook vermeld op welke wedstrijden afdelingsdressuur verreden kan worden.

De eerste 6 selectiewedstrijden dressuur of springen waaraan je deelneemt in een bepaalde klasse tellen als selectie. Van deze 6 wedstrijden tellen de 4 beste resultaten. Promoveer je gedurende het outdoor seizoen dan kun je in de hogere klasse ook weer selectiewedstrijden rijden. Lees voor alle informatie het uniform selectiesysteem. Hierin staat ook vermeld welke springrubrieken vanaf 1 april 2022 uitgeschreven worden op de regionale en KNHS kampioenschappen.
In het uniform selectiesysteem staan ook vermeld voor welke rubrieken selecties gereden moeten worden en voor welke rubrieken een vrije inschrijving geldt als aan bepaalde voorwaarden voldaan wordt.

En als je dan geselecteerd ben voor deelname aan de regionale kampioenschappen is het belangrijk om ook kennis te nemen van het kampioenschapsreglement. Hierin staat bijvoorbeeld in welke klasse een deelnemer wel of niet mag deelnemen als hij/zij ook in een hogere klasse uitkomt en aan welke rubrieken een deelnemer die met meerdere paarden of pony’s geselecteerd is wel of niet mag deelnemen.

Allemaal een mooi en succesvol outdoor seizoen 2022 gewenst.