Deze dag staat volledig in het teken van de teamsport. Het rijden van selecties is niet verplicht dus lees hieronder welke onderdelen verreden worden, stel een team samen en schrijf je zsm in voor deze dag..

Teamkampioenschap Outdoor
Het teamkampioenschap outdoor bestaat uit het rijden van een individuele dressuurproef, door vier combinaties en het afleggen van een springparcours door vier combinaties waarvan alle resultaten voor de einduitslag worden meegeteld.
Alleen als het team in aanmerking wil komen voor deelname aan het verenigingskampioenschap op de Hippiade moeten alle deelnemende combinaties tot dezelfde vereniging te behoren.

Algemeen:
1. Iedere ruiter mag slechts met één paard starten en maximaal éénmaal in elk onderdeel van het verenigingskampioenschap;
2. De combinaties moeten in het bezit zijn van een startpas
3. Een paard mag slechts door één ruiter worden gestart en maximaal éénmaal in elk onderdeel van het verenigingskampioenschap, een pony mag door twee ruiters worden gestart maar door iedere ruiter maximaal éénmaal in elk onderdeel van het verenigingskampioenschap.
4. Iedere deelnemende combinatie dient startgerechtigd te zijn in de klasse waarin wordt deelgenomen. De stand op de datum waarop het regiokampioenschap is verreden is bepalend. In alle gevallen is promotie na het regiokampioenschap toegestaan zonder startgerechtigheid op de Hippiade te verliezen.
5. Een combinatie mag tijdens een Regio- en/of KNHS-kampioenschap alleen starten in de hoogste klasse waarin/het hoogste niveau waarop de combinatie in de periode tussen 1 april 2022 tot aan het regiokampioenschap uitgekomen is. Uitzondering voor een combinatie op het verplicht starten in de hoogste klasse zijn combinaties die verplicht moeten degraderen. Zij moeten tijdens de Regio- en/of KNHS-kampioenschappen uitkomen in de klasse waarnaar zij gedegradeerd zijn.

Dressuur
1. Per team mogen combinaties ingezet worden die startgerechtigd zijn in tenminste de klasse B dressuur en ten hoogste de klasse M1-dressuur.
2. De combinaties moeten een dressuurproef afleggen overeenkomstig de klasse waarin ze startgerechtigd zijn.

Springen
1. Per team mogen combinaties ingezet worden die startgerechtigd zijn bij de paarden in tenminste de klasse 1.00-springen en ten hoogste de klasse 1.20-springen / bij de pony’s in tenminste de klasse 0.50-springen en ten hoogste de klasse 1.10-springen.
2. De combinaties moeten een springparcours afleggen overeenkomstig de klasse waarin ze startgerechtigd zijn.

Afdelingsdressuur
De klasse waarin het viertal of zestal gaat starten bepalen jullie zelf.

Algemeen:
Maximaal één ruiter, één paard of één combinatie uit een vier- of zestal mag deelnemen in een ander vier- of zestal uit dezelfde vereniging, dezelfde Kring of dezelfde Regio.
Het deelnemende viertal dient tijdens de KNHS-kampioenschappen te starten in de klasse waarin zij tijdens het Regio-kampioenschap zijn gestart en door de Regio zijn afgevaardigd.

Kampioenschap Viertallen Kür op Muziek klasse L/M/Z/ZZ Paarden en klasse L/M/Z Pony’s
Afvaardiging naar de Hippiade is mogelijk voor viertallen klasse M/Z pony’s en M/Z/ZZ paarden.
Maximaal één deelnemende combinatie per viertal mag hoger geklasseerd zijn dan ZZ-Licht-dressuur.

Het complete vraagprogramma en de inschrijfformulieren vind je op de pagina outdoor kampioenschappen.