BIXIE RIJDEN

BIXIE-WEDSTRIJDEN (4 T/M 13JR)

De Bixie Rubrieken voor dressuur en springen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen. Deze rubrieken zijn onderverdeeld in de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1). Naast leuke spelletjes is er ook een begeleidingsproef voor de allerkleinste ruiters, die nog niet zelfstandig kunnen sturen. Meedoen mag vanaf je 4e verjaardag t/m het jaar waarin je 13 jaar wordt. Van 4 tot 6-jarige leeftijd mag je alleen meedoen aan de Bixierubrieken waarin je begeleid wordt, dat zijn de begeleidingsproef, AA-dressuur, AA-springen en ponyspelletjes. Vanaf 6-jarige leeftijd mag je meedoen aan alle Bixierubrieken.

Wat doe je tijdens de Bixie Rubrieken?

·         Spelletjes : Dit kunnen allerlei spelletjes zijn, zoals een stoelendans, zaklopen of een aardappelrace.  

·         Begeleidingsproef : Bij deze proef mag er iemand met je meelopen en je pony vasthouden, terwijl jij over een balkje stapt of draaft, een slalom rijdt of bijvoorbeeld muntjes in een emmer gooit. Dus ook als je nog niet zo lang rijdt kun je meedoen!

·         Dressuur : Bij een dressuurproef rij je allerlei figuren, zoals een gebroken lijn, een volte en een slalom. Er zijn drie klassen:

o    Klasse AA (de makkelijkste, hier mag iemand je pony vasthouden)

o    Klasse A (middelste klasse)

o    Klasse B1 (moeilijkste klasse)

·         Springen: Bij het springparcours liggen balkjes waar je overheen draaft en hindernisjes om overheen te springen. Er zijn twee klassen:

o    Klasse AA (makkelijkste klasse, hier mag iemand je pony vasthouden)

o    Klasse A (iets moeilijkere klasse)

Hoe weet ik waar Bixie-wedstrijden zijn?
Alle Bixie wedstrijden worden bij de KNHS aangemeld en vervolgens in de officiële wedstrijdkalender opgenomen. De wedstrijdkalender staat op op MijnKNHS.nl. In het zoekveld kun je zoeken op Bixie. Vergeet niet om ook de juiste discipline te selecteren, dus springen of  dressuur