Breedtesport

Sportfora

De sportfora zijn van groot belang, want ze ontwikkelen de sport van binnenuit. In de fora zitten actieve sporters die op wat voor manier dan ook actief zijn in hun tak van sport en die gemotiveerd zijn om de sport nog mooier te maken. In deze organen wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, van instroom tot topniveau.
Iedere regio, mendistrict of nationale vereniging vaardigt per forum iemand af met de juiste kennis, expertise en passie voor die betreffende discipline. Deze persoon is regionaal actief en slaat een brug tussen de paardensporters, de regio en Ermelo.

Springen

Mijn naam is Marius Bens.

Ben 56 jaar en woon in Velp NB samen met mijn vriendin Angelique en onze zoon van 2,5. Uit een eerdere relatie heb ik 3 kinderen, waarvan mijn oudste dochter, Suzanne, actief is in de paardensport.

Ik heb een eigen bedrijfje als interieurbouwer. Ik maak keukens, kastenwanden etc. op maat. Een andere specialisatie is het maken van livings in paardenvrachtauto’s. Ook maak ik (sponsor)-hindernissen. Bij alles wat ik maak gaat het van ontwerp t/m complete afwerking.

Ik ben vanaf mijn 14e actief in de paardensport. Vanaf mijn schooltijd enkele jaren in de manege van mijn ouders. In die tijd heb mijn instructeursdiploma en mijn parcoursbouwer diploma gehaald. Ik heb ca 30 jaar als actief ruiter deelgenomen aan concoursen, en daarnaast veel les gegeven, zowel spring- als dressuurles. Parcoursbouw heeft mij altijd erg geboeid en ben nu sinds 25 jaar actief als parcoursbouwer tot 1.40 niveau.

Verder ben ik niet iemand die bestuurlijke functies ambieert maar ik heb wel 30 jaar Indoor De Bergen Wanroy mee georganiseerd, vanaf de oprichting t/m de laatste editie van 2017. Verder ben ik nauw betrokken bij Hippisch Festijn Grave, waar ik ook lid ben van de vereniging. Mijn rol bij beide evenementen is vooral het creatieve gedeelte.

Ik ben door regio Brabant uitgenodigd om lid te worden van het springforum vanwege o.a. mijn achtergrond als parcoursbouwer en iemand die dicht bij de sport staat. Persoonlijk heb ik denk ik wel wat ideeën over bepaalde ontwikkelingen in de springsport, en ik hoop in samenspraak met het regiobestuur en met het springforum bij te kunnen dragen aan een positieve ontwikkeling van de springsport

e-mail: forumspringen@knhs.nl 

Verslagen Spring Forum

Dressuur 

Mijn naam is Cindy Heijligers

Mijn expertise is het opleiden en trainen van paarden en hun ruiters. In het verleden ben ik werkzaam geweest als HR-manager en heb ik veel bedrijfsadministratie gedaan. Ik ambieer om de paardensport aantrekkelijk te maken en houden voor  de (toekomstige) paardensporter en toeschouwer.  Een brug slaan tussen de paardensporter en de KNHS is een goed begin. Daarnaast is het een uitdaging voor mij en het forum om al onze ideeën en die van de paardensporter om te zetten tot mooie initiatieven, om zo onze sport nog mooier te maken. Als forumlid dressuur wil ik mij inzetten om die brug tussen paardensporter en de KNHS te gaan realiseren en daarmee aan de slag te gaan met het forum. 

e-mail: dressuurforumnb@gmail.com

Verslagen dressuurforum

Eventing

 

Mijn naam is Rene van der Loo

Sinds dertig jaar ben ik actief deelnemer in de eventing sport. Momenteel ook als jurylid van het laagste tot het hoogste niveau. Eventing is een prachtige, populaire en snel groeiende tak van paardensport wat ook weer de nodige uitdagingen met zich meebrengt.
Vanuit  diverse kanten ben ik benaderd om voor de regio Brabant zitting te nemen in het eventingforum. Graag wil ik deze uitdaging aangaan om te komen tot een veilige en faire sport met veel oog voor het paardenwelzijn.

e-mail: forumeventing@knhs.nl

Kijk voor de verslagen van het eventing forum op de pagina eventing