Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

KNHS Regio Noord-Brabant

Op deze site vindt u informatie over KNHS Regio Noord-Brabant: wedstrijdkalender, standen, bestuursleden, adressen van kringen en meer.

Indoor kampioenschappen Ermelo 2019

De regio Noor Brabant feliciteert haar KNHS kampioenen

 

Met slechts vier combinaties in de barrage van de klasse Z had kampioene Sabine Alders maar één strategie. “Alles of niets”, Zij was met haar merrie Dorita (v. Namelus R) veruit de snelste en foutloos in de barrage.  
“Dit was nog enige dat miste in het plaatje”, vertelt Sabine, kijkend naar de gouden medaille. “Ik was al twee keer Brabants kampioen en gewonnen op Indoor Brabant. Dit is leuk.”.

In het L-springen voor de Cat D/E pony’s ging de overwinning naar de 12-jarige Dorris Versteijnen. Ook Dorris had een routinier onder het zadel, haar Fleur is inmiddels 18 jaar.  “Fleur is heel lief en gek op knuffelen. Ik heb al best veel met haar gewonnen, ze is het beste als we op snelheid mogen rijden”, vertelt de kampioene.

Meie Kroot won de klasse Z1 met Heante MKD.
“Het was heel erg spannend”, vertelt Meike Kroot lachend. “Ik startte al als derde en had bij de jury bij C hele hoge punten. Het is me gelukt om aan kop te blijven. Ik kwam binnen op de A-C-lijn en ik voelde gelijk aan Heante MKD dat ze er echt helemaal voor ging. Ze gaf me zo’n fijn gevoel. Ik zat helemaal in de flow en alles ging zoals ik gehoopt had. Kampioen dus met een heel lekker gevoel.”Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

“Dit is wel het mooiste cadeau wat ik had kunnen krijgen”, straalt Evi van Rooij, die in Ermelo haar 15e verjaardag vierde. “Ik wilde gewoon twee fijne proeven rijden en had dit echt niet verwacht.” In een nek-aan-nek-race wist Evi van Rooij met King Stayerhof’s Jango het goud uit het vuur te slepen in de koningsklasse, de Z2-DE..

Ook de hoogbenige King Stayerhof’s Jango van Evi van Rooij weet te overtuigen met zijn fijne manier van bewegen en mooie stille aanleuning. Dit is denk ik wel de mooiste van alle titels die ik de afgelopen jaren heb gewonnen. Ik rijd Jango nu twee jaar. We begonnen toen gelijk in het Z2. Het doel is nu het EK.”

Sophie van der Steen met Yellow Boy Nederlands kampioen klasse M1 cat. D/E
Vorig jaar werd Sophie al kampioen op de Hippiade in de klasse L2 met Yellow Boy, op het indoorkampioenschap pakte zij opnieuw de titel, nu in de klasse M1. Eerder heeft Sophie met haar pony al hele mooie resultaten geboekt tijdens de selectiewedstrijden. Vandaag kwam ze op een eindscore van 71,278%. Sophie stak er met kop en schouders boven uit, ze stond ruim 5% los van de nummer twee.

Ook de kampioene van de klasse in het L2, categorie C komt uit Brabant, de bakermat van de dressuur lijkt het wel. Naita van der Velden komt uit Gemonde en reed haar fraaie pony Woldberg’s Tobias naar het goud.

KNHS Onderscheidingen

Privacybeleid

Kampioene B-springen Cat. A/B werd de negenjarige Naita van der Velden met de 23-jarige Vanity. Bondscoach Edwin Hoogenraat gaf de amazone 84.5 punten. “De amazone reed heel netjes, en zat heel mooi op haar pony. Ze reed het parcours ook heel goed in een tempo”, vertelt Hoogenraat.

In het L-springen categorie C ging de titel naar Ava Eden van Grunsven. De amazone is er helemaal beduusd van “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik vond het best wel spannend met die televisie erbij, maar ik ben zo blij nu. Pino is niet de snelste maar het ging wel echt heel goed vandaag. Ik kon heel kort draaien.”

Sara van den Hout is de KNHS Indoorkampioen Z-springen van 2019. Met haar categorie C pony Yros was ze de enige die foutloos wist te blijven in de barrage. In deze rubriek met 15 combinaties wisten er slechts drie door te dringen tot de barrage.
De kampioene vertelt over haar 21-jarige Yros, “Hij heeft er altijd zin in en doet alles voor je.”

 “Leuk, mooi”, is kort en krachtig de reactie van Lars op ’t Hoog die met Handretti overtuigend de KNHS-Indoortitel in de klasse Z2 won. “Ik won beide proeven. Hij liep gewoon fijn.” De Brabander stond op de hoogste trede van het podium. “Leuk, 

“De proef ging precies zoals ik had gehoopt”, vertelt Z1/DE kampioene Lynn Peijnenburg, die de mooie ruin Sulaatik’s Vingino reed. “Ik rijd hem nu anderhalf jaar en heb nu de punten voor de klasse Z2. Het doel is om internationaal te gaan rijden. Niet om te winnen, maar gewoon om mee te doen en erbij te horen. Sulaatik’s Vingino is mijn eerste pony op dit niveau.

Prins Beatle en Tess van den Hurk kersverse kampioenen klasse L1 cat. A/B
Vandaag maakten 11 combinaties de reis naar het KNHS centrum om te strijden om de kampioenstitel klasse L1 categorie A/B pony’s. Tess van den Hurk won de gouden medaille met haar pony Prins Beatle. Vorig jaar was zij met deze pony ook al kampioen in de klasse B. De proef van Tess werd beoordeeld met een score van 67,222%. Alle drie de juryleden plaatsen haar als eerste.

 

Kebie Raaijmakers wint met grote voorsprong de Pavo prijs klasse B categorie D/E
Met maar liefst 77,278% heeft Kebie Raaijmakers met Pronk Stables Golden Boy de Pavo prijs categorie D/E gewonnen in de klasse B. Met deze glorieuze overwinning mocht zij de titel Indoorkampioen klasse B op haar naam schrijven en nam zij de oranje sjerp in ontvangst.

Agenda, Notulen en Jaarverslag