REGIO KAMPIOENSCHAPPEN

Outdoor 2021

 

Beste Leden van de KNHS in Noord-Brabant,

Wij zijn met ons allen gewend om van het Brabants kampioenschap een grote happening te maken, waar onderlinge afstanden geen probleem zijn. Dat lijkt nu toch anders te gaan worden voor de komende maanden.

Wij hebben als Regio bestuur met de ruitersportvereniging St. Lambertus uit Udenhout overleg gehad over de mogelijkheid om een volledig en groots Brabantse Outdoor kampioenschap in juli 2021 te kunnen houden. Dit zeker in het licht van de Corona restricties die er nu zijn en waarvan we niet weten hoe en hoelang die nog in effect blijven.

Uit voorzorg en om op alles te zijn voorbereid hebben we in goed overleg met St. Lambertus besloten om de Outdoor kampioenschapen dit jaar kleinschaliger te gaan opzetten. Daarom is besloten om de kampioenschappen dit jaar volledig door de Regio zelf te organiseren.

Dit betekent dat de kampioenschappen dit jaar niet door St. Lambertus worden georganiseerd. St. Lambertus is zeker voornemens om het Brabants Kampioenschap 2022 wél te organiseren. Ook ervan uitgaande dat we dan weer samen mogen komen zonder beperkingen.

Er wordt al druk gewerkt aan een programma voor de Outdoor kampioenschappen die nu verdeeld worden over 3 weekenden:

  • 9 t/m 11 juli – eerste dressuur weekend (zaterdag t/m zondag en mogelijk ook op vrijdag 9 juli)
  • 16 t/m 18 juli – tweede dressuur weekend (vrijdag t/m zondag)
  • 23 t/m 25 juli – springen weekend voor de pony’s en paarden (vrijdag t/m zondag).

Wij hebben manege Molenheide te Schijndel bereid gevonden om ons Outdoor Kampioenschap op hun terrein te mogen laten verrijden. Hierbij zullen alle wedstrijden op de wedstrijd-zandbodem worden verreden.

De selectie wedstrijden zijn door de kringen aangewezen en gaan normalerwijze en hopelijk in april van start. Mocht dat dan nog niet kunnen, dan is er in ieder geval nog een uitloop mogelijkheid naar mei en juni.

We zullen proberen om zoveel mogelijk combinaties te laten starten op deze kampioenschappen. Het uiteindelijk aantal is afhankelijk van de dan geldende mogelijke restricties.

Verdere details volgen zo spoedig mogelijk.

Hou afstand en blijf gezond!

Met vriendelijke groeten,

Jacques van der Harst

Voorzitter KNHS Regio Noord-Brabant