TREC & WORKING EQUITATION

TREC komt oorspronkelijk uit Frankrijk en is ontstaan uit een bekwaamheidstest voor ruiters en begeleiders die aan trektochten wilden deelnemen.
Tijdens een TREC wedstrijd wordt de samenwerking tussen jou en je paard op vele verschillende manieren op de proef gesteld. Zo ga je de natuur in, met een kaart. Je moet laten zien dat je de gangen van je paard onder controle hebt en tot slot rijdt je een parcours met obstakels, die je in de natuur zou kunnen tegen komen.

Working Equitation is ontstaan in Zuid Europa, vanuit het werken met paarden op het land. Boeren verplaatsten hun vee te paard, waarbij gehoorzaamheid, behendigheid en snelheid van pas kwamen. Wedstrijden ontstonden uit de behoefte van deze boeren om elkaar te laten zien hoe goed de paarden waren afgericht. Tijdens een wedstrijd wordt er een dressuurmatig onderdeel gereden en wordt een parcours gereden met obstakels die kunnen voorkomen bij het werken op het land met het vee. Dit parcours wordt eerst op stijl gereden en daarna op snelheid. Op sommige wedstrijden wordt daar nog een onderdeel met het verplaatsten van runderen aan toegevoegd. Waarbij moet worden opgemerkt dat er twee stromingen zijn en we in de video’s de FITE reglementen hanteren (TWE).

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over TREC en TWE? Kijk dan op    https://www.trec-club.nl/